Lissau uddanner unge

Hos Lissau A/S er vi fokuseret på at være en socialt ansvarlig virksomhed og hjælpe til hvor vi kan. En af de vigtige områder i det danske samfund, som vi kan bidrage positivt til, er at hjælpe med at vejlede og uddanne unge inden deres vigtige uddannelsesvalg, som eleverne skal træffe når tiden i folkeskolen lakker mod ende.

Med langt flere muligheder end nogensinde før kan det være svært at træffe en beslutning om hvilken retning, som man ønsker at tage sin karrierer i, når man er et 15-16 årigt ungt menneske. Ligeledes er kulturen og forventningen til at træde i sine forældres fodspor og fortsætte i deres branche ikke blot ophørt, men ofte forventes det i dag at unge udfolder sig anderledes, i stedet for at falde i den sociale arv som det lidt negativt er blevet døbt.

Ved Lissau A/S ønsker vi at hjælpe til med at lade unge afprøve deres interesser i virkelighedens arbejdsmarked, i stedet for blot at læse om “hvad man kan blive” i en bog. At komme ud og beskæftige sig med virkelige problemstillinger og mennesker er både en fantastisk læring, og samtidig mulighed for at blive mere afklaret om sin indentitet og hvilken retning man måske kunne ønske sig at tage sin karriere i.

Derfor har vi valgt at tage imod ansøgninger fra elever i 8. 9. og 10. klasse fra folkeskolen, hvis de får mulighed for at komme i erhvervspraktik hos en virksomhed. Det gør vi via webportalen Elevpraktik.dk, som fremover bliver oversigten over virksomheder elever fra folkeskolen kan ansøge om erhvervspraktik. Her fremstår vi som en mulighed for praktik blandt over 100 andre virksomheder fra bl.a. Vejle.

På den måde håber vi på, at kunne hjælpe unge med at få et indblik i at arbejde ved en virksomhed som vores, uanset om de er mest interesseret i det praktiske arbejde i produktionen og på lageret, eller hellere vil være på kontoret og deltage i eksempelvis salg og IT relaterede opgaver.