Lissau – Siden 1922

Th. Lissau A/S, Jydsk Rullegardinfabrik blev grundlagt i 1922, hvor produktionen af rullegardiner foregik i Thorvald Lissau’s eget køkken i den indre by i Vejle. Og siden da har Lissau produceret alt selv – lige fra rullegardinstokke til træpersienner.

I lang tid var træpersiennerne glemt, men i begyndelsen af 80’erne fandt vi nogle af Lissau’s gamle træpersienner på fabriksloftet. Efter næsten 50 år i skyggen af rullegardiner, metalpersienner og plisségardiner blev produktionen af træpersienner atter sat i gang – skræddersyet håndværk i ædeltræ – en unik tradition, som næsten var glemt.
I tre generationer har Lissau holdt liv i kunsten at lave træpersienner. Thorvald Lissau udviklede og designede selv træpersiennen, som stadig er grundprincippet for Lissau Luxuspersiennen i dag.

Rullegardinet har også altid været et af Lissau’s varemærker. Da efterspørgslen for skærme til dias og film til skolerne for alvor satte ind, udviklede Lissau filmdugen ved at stive rullegardinet, som blev påført et reflekterende lag – og her var skærmen. Det er i dag blevet til et meget bredt udvalg af skærme til alle mulige former for visuel præsentation.

Lissau A/S har gennem tiden udviklet sig fra et lille køkkenbordsforetagende til en moderne industrivirksomhed, men konceptet er fortsat det samme – individuelt fremstillede produkter efter mål og kundens ønsker.

Efterhånden som produktionen blev større, købte Lissau i 1969 grund på Bredballe Handelsplads, hvor en ny fabrik blev opført, og denne fabrik fungerer stadig som virksomhedens domicil. Lissau A/S er en fremtidssikret fabrik med 3000 m2 produktion kun 1½ km fra motorvejen E20 ved Vejle.

I dag sælges Lissau’s produkter gennem et stort forhandlernetværk i Danmark, ligesom et stort antal eksporteres til Norden, Tyskland, Østrig, Schweiz og England.

Design og kvalitet har altid gået hånd i hånd hos firma Lissau.